почивка в русе
01
03
03

Външни щори

– Блокират слънчевата радиация преди да е достигнала стъклото.
– Намаляват максималната температура в стаята от 5 до 15 градуса, без да се използва климатик.
– Намаляват капацитета на климатика до 50% и снижават потреблението на енергия до 60%.
– Създават въздушна възглавница пред прозореца и по този начин намаляват загубите на топлина през зимата.

По вида на материала на ламелите се делят на вида щори: с алуминиеви ламели, напълнени с полиуретан и с PVC ламели. И двата вида осигуряват максимална защита от слънце, прах и вода, както и много добра топло- и шумоизолация. Имат изключително надеждни механизми на задвижване, както и възможност за различни начини на управление (табакера, манивела, двигател, седмично програмируемо дистанционно управление, сензори за слънце, вятър и дъжд).

Вътрешни щори

Вътрешните щори са много практични и придават елегентност и хармония на всяко помещение. Огромният им асортимент, широките възможности за монтаж и на практика безкрайната гама от цветове и десени ги правят универсално средство за слънцезащита.
– Предпазват от опасната за човешкия организъм слънчева радиация.
– Регулират достъпа на светлина и ограничават визуалния контакт.
– Намаляват разходите за регулиране на климата в помещението.
– Подходящо дизайнерско решение, акценти в различни интериорни ситуации.
Според вида си се делят на : хоризонтални, вертикални, роло текстилни, плисе щори.
Хоризонтални алуминиеви щори
Произвеждат се от алуминиеви ламели с ширини от 15 мм до 50 мм. Те са много здрави и еластични. Благодарение на съвременните покрития трайността на цветовете е гарантирана. Механизмите за управление гарантират дълготрайно и безпроблемно функциониране дори на щори с голяма площ. Могат да бъдат монтирани както на фиксирани части от дограмата, така и на отварящи се прозорци, мансардни прозорци и прозорци с неправилна форма.
Вертикални щори
Най-разпространени са вертикалните щори с ламели на текстилна основа. Използваните материали са антистатични, негорими и с висока степен на износоустойчивост. Релсите водачи могат да бъдат прави или овално огънати, за да бъдат монтирани пред дъговидни или кръгли прозорци. Механизмите за управление позволяват пакета ламели да се събира индивидуално в левия или десния край, да се разделя на две части (в двата края) или да се събира в средата.
Текстилни роло-щори
За изработката им се използват материали с разнообразен състав (памук, полиестер, коприна, фибростъкло, PVC и т.н.). Те могат да осигурят както леко приглушена светлина, така и стопроцентово затъмняване. Съществува безкраен асортимент от десени, разнообразни механизми за управление и много различни начини на монтаж.