почивка в русе
01
03
03

Факти за алуминиевата и ПВЦ дограма

Факти за алуминиевата и ПВЦ дограма, които трябва да знаете :

Алуминият е по-скъп от ПВЦ

Материалът алуминий е пожаро и земетръсоустойчив. Има и много голяма устойчвост на температурни промени.

ПВЦ материалът е по-гъвкав от алуминия и това позволява по-лесната изработка и монтаж на ПВЦ дограмата.

PVC профилът е изработен от материал с по-нисък коефициент на топлопроводимост от този на алуминиия. Затова алуминиевият профил задържа по-малко топлина от ПВЦ дограмата. Отново заради ниската си топлопроводимост, ПВЦ профилът спомага за избягване на образуването на конденз.

При ПВЦ дограмата има по-ограничен избор в цвета, за разлика от цветовото разнообразие при алуминия. За ПВЦ дограмите има около десет цвята в наличност. Например махагон, череша, златен дъб, сив антрацит и др. По-нестандартните цветове се доставят в срок от две седмици до два месеца в зависимост от спецификата на цвета.

При PVC профилите е възможно рециклиране.

Алуминият не се променя с течение на годините. Дори можете да го продадете за около една трета от първоначалната му цена, ако решите да смените дограмата си.

Алуминият е предпочитан материал за интериорни врати, тъй като изисква поставянето на много по-евтин обков, от този, който е необходим при врати, изработени от ПВЦ.

Алуминият е толкова здрав, че може да служи за изработка на покривни конструкции, окачени фасади, зимни градини и други. Якостта на този материал го прави предпочитан при изграждане на защитни врати и пожарозащитни прегради, както и за други конструкции, при които здравината на материала е от много голямо значение.

На пазара се предлагат алуминиеви наставни обвивки. Алуминиевите наставни обвивки се фиксират върху РVС-профилите от външната страна. С тях избраните от вас профили могат да бъдат оформени в почти всеки цвят от гамата на RAL-цветовете. Тези алуминиеви наставни обвивки са евтин вариант на алуминиевите прозорци. С тях съчетавате добрата топлоизолация на ПВЦ профилите и разнообразието от цветове при алуминия.