почивка в русе
01
03
03

Алуминиева дограма от профил ETEM

Главната производствена база на Етем е в Магула Гърция, но компанията разполага и с още два завода единият, от които се намира в България. Благодарение на отличните термоизолационни качества и богатото разнообразие на системи, които предлага, Етем успява да се наложи както на българския така и на международния пазар. Вече повече от 35 години Етем е един от световните лидери в производството на алуминиеви профили.

Поддържа високо качество на продукцията и работи само с най-модерното оборудване. Всички продукти с марка Етем притежават сертификати за качество издадени от международните сертифициращи организации.

Фирмата работи с алуминиева дограма с марка Etem и предлага богат избор на прозорци и врати по отношение на дизайн и цветове.

Алуминиевата дограма Etem е много подходяща за прозорци и врати подложени на интензивна употреба. Характерно за алуминиевите профили Етем е перфектното съотношение на структурна стабилност и минимално количество използван алуминий. За тази цел профилите са усилени в най-важните пунктове понасящи големи напрежения. За привържениците на алуминиева дограма Пластмаркет предлага алуминиев профил Етем с прекъснат термомост, който притежава изключително добри термоизолационни свойства. Алуминиевата дограма Etem E40 и Etem E45 е много подходяща за всякакъв вид жилищни помещения.

Алуминиевите системи Etem, с които работим се предлагат следните възможности на отваряне:

– Oбикновено отваряне
– Паралелно плъзгане
– Двуплоскостно отваряне
– Отваряне навън и навътре
– Отваряне на долна и горна хоризонтална ос
– Отваряне тип хармоника

Алуминиева дограма Етем E 40 с прекъснат термичен мост

Алуминиевата дограма Етем Е 40 е с дебелина на профила 60мм. Подходяща е както за фиксирани, така и за отваряеми външни прозорци и врати. Снабдена е с три гумени уплътнения и специално разработена дренажна система осигуряващи добра хидроизолация и термоизолация. Предлага се в различни цветове и форми отговарящи на най-съвременните естетически изисквания. Този тип профил позволява както обикновено така и двуплоскостно отваряне на прозорците. За вратите е предвидена възможност за отваряне навън и навътре. Съвместим е с различни видове обков даващ възможност за многоточково заключване и регулиране на пантите.

– Прекъснат термомост
– Монтажна широчина на профила 52 мм
– Обикновено и двупласкостно отваряне
– Стъклопакет от 24 мм
– Гаранция на профила 50 години

Алуминиева дограма Etem E 45 с прекъснат термичен мост

Алуминиевата система Etem E45 е с прекъснат термичен мост и вложени полиамидни ленти с дебелина 24мм, които осигуряват изключително добра топлоизолация. Притежава максимална структурна стабилност постигната с минимално количество алуминий. С елегантна права и заоблена линия и богато разнообразие от цветове този профил задоволява всички естетически и функционални изисквания. Подходяща е както за фиксирани, така и за отваряеми прозорци. Съвместим е с механизми за отваряне почти във всички посоки. Системата е с евроканал, който позволява монтирането на различни видове обков.

– Алуминиева система с прекъснат термомост
– Ширина на системата за правата линия – 60 мм
– Ширина на системата за заоблената линия – 67,5 мм
– Коефициент на топлопреминаване – Uf=1,9 W/m².K.
– Различни варианти на отваряне
– Гаранция на профила 50 години.

Алуминиева дограма Etem E1000 без прекъснат термичен мост

Алуминиевата дограма Etem E 1000 е изработена от студен профил с дебелина 45мм. Използва се предимно за вътрешни врати и преградни вътрешни стени. Подходяща е и за вътрешни витрини на магазини с максимален размер 1,5 х 2,5м. Предлага се както в стандартен бял цвят, така и в богата гама от цветове по каталог. Многообразието от прави и заоблени каси и крила задоволява всички най-съвременни естетически изисквания. Отговаря на стандартите за структурна стабилност и качество на дограмата. Дава възможност за различни механизми на отваряне включително двуплоскостно за прозорци и врати до 130 кг. Профилът Е 1000 предоставя възможност за монтаж на единично стъкло или стъклопакет до 22мм. Съвместима е със системите за плъзгане Etem Е 1600 и Etem Е 19. Алуминиева дограма Etem Е 1000 е едно икономически изгодно решение отговарящо на всички изисквания за ефективност на дограмата.

– Алуминиева система без прекъснат термичен мост
– Обикновено и двуплоскостно отваряне
– Възможност за поставяне на единично стъкло или стъклопакет
– Специално проектирани уплътнения с увеличена контактна площ за максимално уплътняване на конструкцията
– Гаранция на профила – 50 години

Алуминиева дограма Etem Е1600 без прекъснат термичен мост

Алуминиева система Etem E1600 е олекотена и икономична система с отваряне тип плъзгане. Профилът е с непрекъснат термомост и няма същите изолационни свойства, каквито притежават профилите с прекъснат термомост. Съвместима е със системата Etem E 1000. Предлага се в стандартен бял цвят, както и в различни цветове по каталог.Подходяща е за остъкляване на тераси или за преграждане на помещения. Дава възможност за монтаж на допълнителни щори, слънцезащитни пана, ламели и противонасекомни мрежи. Богат избор от конфигурации на плъзгане – еднокрило плъзгане, двукрило плъзгане, трикрило плъзгане и четирикрило плъзгане. Единична, двойна и тройна релса, както и комбинация между единична и двойна релса. Може да се изработи както с единично стъкло, така и със стъклопакет 20мм. 50 години пълна гаранция на профила.

Алуминиева дограма Etem E 1600 е изключително подходяща за прозорци с тип отваряне стандартно плъзгане. При тези прозорци се ползват стъкла с дебелина 4-8мм или стъклопакети с дебелина 18 мм, както и ПДЧ плоскости, термопанели и хънтри. Гаранция на профила 50 години.

 

 

 

АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА – АСОРТИМЕНТ

 

 

 

Алуминиевата дограма ETEM E 40

 

 

 

Алуминиевата дограма ETEM E 45

 

 

 

Алуминиева дограма ETEM E1000

 

 

 

Алуминиева дограма Etem Е1600